Motorkerékpár felkészítése a tavaszi szezonra

A tavasz beköszöntével elindul a motoros szezon. Mielőtt nekiindulnál, az első útnak nem árt a motorkerékpárt is felkészíteni a szezonra. Mivel motorkerékpárunk, robogónk átlagosan hat hónapig használaton kívül volt az első használat előtt ellenőriztessük a kenőanyagokat és a kopó alkatrészeket illetve az elektronikai alkatrészeket is.

 De nem árt átnézetni a kerekeket, a féket, a kormányt és a világítást is. Ellenőrizzük az abroncsok állapotát, a lánc feszességét, illetve, hogy be kell –e olajozni. A hosszabb kihagyást követően minden esetben kezdjük óvatosabban a motorozást, vegyünk figyelembe minden vezetéstechnikai körülményt.  

Előfordulhat, hogy robogónk nem vagy csak nagyon nehezen indul az első használatkor. Ebben az esetben a következő a teendő.

Szereljük, le a karburátort majd tisztítsuk meg kívül- belül. Mielőtt visszaszerelnénk, tisztítsuk meg a motor többi alkatrészét is, majd cseréljük ki a motorban található gyertyát egy újra. Amennyiben van lehetőségünk tisztítsuk ki a légszűrőt, ha nincs erre lehetőségünk, akkor vegyünk egy újat.

Amennyiben a motor továbbra sem indul keressünk fel egy motorszerelőt.

Google Plus