A robogók leggyakoribb meghibásodásainak okai

Ha gond van a járművel, sokan saját maguk, otthon kezdenek neki a robogó szerelésének, azonban ez hosszútávon nem kifizetődő. Hiába spórolni szeretnénk azzal, hogy nem keresünk fel robogó szervizt, nagyobb ára lehet annak, ha kárt teszünk mi magunk a járgányban.

Nézzünk néhány típushibát, ami előfordulhat a robogón, ha nem figyelünk oda eléggé:

  • Hajlamosak vagyunk túlhúzni a kipufogót, ezáltal rossz lesz a rögzítés. Ennek megelőzése érdekében érdemes a kipufogó felszerelését megelőzően ellenőrizni a csatlakozásokat, mindig új tömítést kell használni, nem szabad túl és fixre húzni a csavarokat, mert a menet sínyli meg a műveletet és a csavarok is kiszakadhatnak. A rosszul rögzített kipufogó repedéshez és töréshez vezethet.
  • Érdemes nagy figyelmet szentelnünk az olajra, amely a motor teljesítményéért felelős. Törekedjünk a közepes minőségre az olaj tekintetében, hiszen a túl jó vagy a túl rossz minőség kokszosodáshoz, vagyis a gyűrű beragadásához, gyertyákkal kapcsolatos problémákhoz vezethet.
  • A csapágyak, tömítések csupán egyszer használatosak, így nem érdemes a beszerzésükön spórolni, ezzel is biztosítva a motor helyes működését és a robogó szervizek elkerülését.

Amennyiben szeretnéd profikra bízni a robogó javítását, bátran keress fel minket!

37846977 - asian man doing motorcycle maintenance in his garden

Google Plus