Hasznos tanácsok: motoros csizma

A robogó szerviz munkatársaiként arra törekszünk, hogy segítségünkkel maximálisan biztonságossá váljon a járművek használata. Alábbi összefoglalónkkal abban szeretnénk segíteni, hogy maga a közlekedés is sérülésmentes legyen.

Robogózás közben nagyon fontos lábunk védelme. Egyes kétkerekűkön túl közel kerülhet lábfejük és lábszárunk a kipufogóhoz, egy óvatlan mozdulat során. Egy megfelelő motoros csizmával komoly égési sérüléseket is elkerülhetünk. Valamint, ha lassítás vagy korrigálás során a lábunkat letesszük a talajra, és nem kifejezetten erre a célra kifejlesztett csizmában vagyunk, könnyen sérülhet lábbelink, vagy akár lábunk is. Egyes típusokon a biztonságos váltókezelésben is elengedhetetlen szerepet tölt be a motoros csizma.

Robogózni különleges élmény, de sajnos a balesetekkel számolnunk kell. Amikor elesünk a járművel, előfordulhat, hogy csúszás közben lábunk még a motor alatt van, nem szorul magyarázatra, hogy egy félcipőt viselve ez milyen hatást gyakorol a lábra. Mindig megfelelően kemény talpú, és ideális orrkiképzésű motoros csizmát viseljünk!

Közlekedj biztonságosa, és ha javításra vagy karbantartásra szorul járműved, forduljon bizalommal robogó szervizünkhöz!

Motoros csizma

Google Plus