Hasznos tippek kezdő motorosoknak

A közúton számos olyan helyzettel találkozhat egy kezdő motoros, amely komoly kockázattal járhat, ha nem figyel kellőképpen vagy nem ismeri a szabályokat. Ne feledd, törekedj arra, hogy Te irányítsd a motort és ne fordítva történjen ez!

  • Első lépésként öltözz fel helyesen a motorozáshoz, alap biztonsági felszerelést viselj, érdemes figyelni a szél és a hideg elleni védekezésre. Mielőtt motorra szállnál, minden olyan elemet szükséges alaposan áttekinteni, ami a biztonságos közlekedéshez elengedhetetlen.
  • A kanyarokat úgy vedd be, hogy ne kelljen erősen fékezni és visszaváltani, közben ügyelj a helyes testtartásra. Élesebb kanyarokat ellenkormányzással tudsz bevenni és a szemek vonala a horizont síkjában maradjon. A fejet a kanyarral ellenkező irányba hajtsd, maradj függőlegesen.
  • Ha földúthoz, murvához vagy homokhoz érkezel, dőlj előre, karjaid lazán legyenek behajlítva, a lábszár és a comb fogja közre a motort! Mindig tekints előre és ne lefelé, mindig az akadályon túlra nézz!

Közlekedj biztonságosan, mindig tartsd be az alapvető biztonsági szabályokat! Ha megbízható motorszervizt keresel a jármű karbantartásához, vagy javításához, bátran fordulj hozzánk!

Motor

Google Plus