Vásárlási tanácsok használt robogóhoz

Robogót szeretne vásárolni? Meglévő járművét szeretné felújítani? Robogó és alkatrész vásárlás esetén egyaránt fontos, hogy felkészülten, tájékozottan induljon el vásárolni, különben már az első időszakban robogó szervizhez fordulhat.

Használt robogó vásárlása esetén az egyik legfontosabb teszt a próbaút, amivel több, szabad szemmel nem látható hiba is kiszűrhető, ilyen az elgörbült villa. Ha a villa valóban görbe, laza kormányfogás mellett a robogó nem tud egyenesen futni és kissé oldalra húz. A berúgó karon keresztül ellenőrizhető a kompresszió és a sűrítési nyomás, a motor hangjából pedig lehet következtetni a dugó, a főtengely és a csapágyak állapotára. Ne felejtse ellenőrizni az olajszintet, műszereket, hőmérőt és a kontroll lámpát is. A kipufogóból érkező kékes vagy fekete füst sem jelez semmi jót: a robogó eszi az olajat.

Érdemes egy szakmailag hozzáértő segítő társaságában elindulni, akinek az ítéletében megbízunk. Ő meg tudja mondani azt is, hogy az esetleges robogó javításhoz szükséges alkatrészcserék még az ésszerű határokon belül vannak vagy csak pénzkidobás a felújítása.

Bátran forduljon hozzánk, ha bármilyen meghibásodást észlel robogójával kapcsolatban!

Robogó javítáa

Google Plus