Milyen teendőink vannak az őszi robogózás előtt?

A robogózás szerelmesei legszívesebben állandóan a kétkerekűn ülve falnák a kilométereket, ha tehetnék. Ennek tulajdonképpen nincs is semmi akadálya, csupán arra kell ügyelni, hogy mindig az időjárási viszonyokhoz igazodva, azokat szem előtt tartva pattanjunk nyeregbe. A biztonságos robogózás ősszel is fontos, hiszen ilyenkor csapadékosabb időszak áll előttünk, veszélyesebbek az utak.

•    Első teendő a megfelelő gumiabroncs beszerzése. Nedvesebb időben a merev gumik tapadása sokkal rosszabb és hosszabb idő alatt érik el az üzemi hőmérsékletet. 7 °C alatt nyári gumi szóba sem jöhet.
•    Ne csak a robogódra gondolj, hanem magadra is. Mindig gondoskodj aláöltözetről és megfelelő motoros ruházatról, ha hidegebbre fordul az idő. Ez nem csupán az egészséged miatt fontos, de azért is, mert vacogva nem lehet a vezetésre koncentrálni, így megnő a balestek bekövetkeztének esélye is.
•    Csúszós falevelek, lefagyott aszfalt, víztócsák: ezekre mind ügyelni kell, éberen és óvatosan közlekedni nappal és sötétedés után egyaránt.
•    Végül gondoskodj olyan komfortnövelő részletekről, mint nagyobb plexi, lábtakaró vagy kézvédő.

Most már indulhat az őszi robogós szezon! További információkra vagy kíváncsi? Keress minket bizalommal!

robogózás

Google Plus