Robogó és a tuning

A robogó motorok menettulajdonságai különbözőek. Amennyiben később tuningolni szeretnénk, vagyis feljavítani a motor teljesítményét, tisztában kell lennünk, milyen menettulajdonságú motorral van dolgunk.

Három csoportról beszélhetünk. Az elsőbe a kis menetteljesítményre tervezett típusok tartoznak. A későbbi tuningolás szempontjából nem jelentenek igazán jó választást, mert túl sok feladattal jár a valóban használható eredmény elérése. A különböző alkatrészek cseréje drágább lenne, mint maga a robogó.

A második csoportba a fojtott vagy lassított motorok tartoznak. Ezekből egyszerűen kiszerelhető a fojtás. Ilyen fojtás a kipufogó könyökcsövében elhelyezett szűkítő betét, a variováltó távtartó gyűrűi és a levegőszűrő szűkítői.

A fojtás nélküli motoroknál úgy tudunk erősebb és gyorsabb motort kialakítani, ha lecseréljük a gyújtás elektronikát. A további teljesítménynövelést elérhetjük még például rezonátoros kipufogórendszer, nagyobb porlasztó vagy megnövelt löket térfogatú hengerszett beszerelésével is.

Tanácsért, tájékoztatásért nézzen szét weboldalunkon, illetve robogó szervizünk szolgáltatásaival kapcsolatban bátran érdeklődjön elérhetőségeinken!

robogószervíz.hu

 

 

 

 

Google Plus